Ραντιστικό για δέντρα αναρτώμενο με τουρμπίνα 500L

Ραντιστικό για δέντρα αναρτώμενο με τουρμπίνα 500L.

Νέα σειρά Ψεκαστικών αναρτώμενων με τουρμπίνα κατασκευής Αντώνιος Φωτόπουλος που διαθέτουν βυτίο ενισχυμένο πολυαιθυλενίου προδιαγραφών CE  (PUGLIA) της Vetroresina Padana, σασί γαλβανισμένο εν θερμό, αντλία ιταλική 90+ λίτρων και τουρμπίνα Φ80 πολυτελείας…..

Ραντιστικό αναρτώμενο με τουρμπίνα 500L που ενδεικνύεται για όλων των ειδών δέντρων (ψηλά ή χαμηλά) καθώς και για των ειδών καλλιέργειας που ειναι απαραίτητη η χρήση της τουρμπίνας ψεκασμού.

Ραντιστικό για δέντρα αναρτώμενο με τουρμπίνα 500L δεδομένα:

Το συγκεκριμένο αναρτώμενο ψεκαστικό με τουρμπίνα φοράει Ιταλικό βυτίο της Vetroresina Padana και συγκεκριμένα το PUGLIA PE που αποτελείτε από:

  1. Βυτίο-Δεξαμενή πολυαιθυλενίου (πλαστική) ενισχυμένη 500lit που φέρει πάνω του 2 ακριβείς ενδείξεις της στάθμης του νερού.
  2. Δοχείο καθαρού νερού για πλύσιμο της δεξαμενής και όλου του συστήματος του ραντιστικού.
  3. Δοχείο καθαρού νερού για πλύσιμο των χεριών του χρήστη.

Τα δοχεία που προανέφερα τα διαχωρίζει και τα εναλλάσσει πανεύκολα ένας τρίοδος διακόπτης 1½ της ARAG.

Ανάμεσα στην δεξαμενή και τον τρίοδο πάντα υπάρχει ένα φίλτρο καθαρισμού αξιόλογο και μεγάλης διάρκειας.

Υπαρχή και ο αναδευτήρας για το τέλειο ανακάτεμα των φυτοφαρμάκων, όπως και το μίξερ προ διάλυσης των φαρμάκων

Η αντλία του ειναι ιταλικής προέλευσης (όχι να χουμε να λέμε), και για την ακρίβεια η APS 96 της COMET υψηλής πίεσης με βαλβίδα ασφαλείας.

Κουμάντο ροής υγρού, πίεσης, πλευράς κ.τ.λ. της APS 96 COMET κάνει το χειριστήριο ψεκαστικού υψηλής πίεσης ALFA 3 COMET περιστρεφόμενο δύο εξόδων.

Αφού ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας τον τρόπο ψεκασμού, δηλαδή:

Πόσο γρήγορα η αργά θέλουμε να πάμε. Μέση ταχύτητα του τρακτέρ για σωστό ψεκασμό θεωρούμε τα 7  km/h.

Με πόση πίεση πρέπει να ψεκάσουμε. Ιδανική ρύθμιση πίεσης υγρού ειναι τα 18-20 bar.

Πόσο αέρα θα στείλουμε στα μπεκ για να διασπάσουμε το υγρό σε μικρότερες σταγόνες.

Τη σκυτάλη περνούν τα μπεκ ψεκασμού όπου και αυτοσκοπός τους ειναι η διάσπαση σε σταγονίδια και ιδανική οδήγηση του φυτοφαρμάκου στο δένδρο.

Τα 14 μπεκ ειναι τοποθετημένα σχεδόν περιμετρικά σε κυκλική διάταξη εξωτερικά της φτερωτής πάνω στο σύστημα αυτό που παράγει αέρα και το ονομάζουμε τουρμπίνα.

Η τουρμπίνα ψεκασμού τώρα, αποτελείτε από 1 Γκρουπ τουρμπίνας ψεκασμού COMER D-27J που δίνει κίνηση στην φτερωτή. Το σασμάν COMER D-27J παίρνει κίνηση από το ΠΤΟ του τρακτέρ 540 rpm/1″ και της πολλαπλασιάζει επί 3 ή 4 φόρες ανάλογα με τα κυβικά αέρα που θέλουμε να παράγουμε. Την περιστροφή την μεταφέρει σε 1 φτερωτή διαμέτρου 80 cm που εισάγει αέρα μέσο στεφάνης και τον αποβάλει μέσα από ένα ειδικό σύστημα οδήγησης του αέρα σε συντονισμό με τα μπεκ.

Βέβαια για να δουλέψουν όλα τα παραπάνω γεωργικά εξαρτήματα αρμονικά απαιτητέ και μια βάση η αλλιώς σασί. Το σασί κατασκευάζεται από κοιλοδοκό 60χ60χ4, σχεδιασμένο σωστά για να μπορεί εύκολα να αναρτάτε από το τρακτέρ και βάση προδιαγραφών πάντα. Είναι γαλβανισμένο εν θερμό για περισσότερη αντοχή στην σκουριά, και φέρει πάνω του όλα τα αγροτικά εξαρτήματα ψεκαστικού.

Πέρα από τα βασικά εξαρτήματα ειναι κάλο να αναφέρουμε και διάφορα άλλα χρήσιμα μικρά εξαρτήματα που συνεισφέρουν στο αποτέλεσμα όπως ο αναδευτήρας για το τέλειο ανακάτεμα των φυτοφαρμάκων, το μίξερ προ διάλυσης των φαρμάκων, τις σωληνώσεις που είναι από λάστιχο, με πλέγμα συρμάτινο και ρακόρ πρεσαριστά, τις ανοξείδωτες σωληνώσεις των μπεκ, τα ροδάκια για την μετακίνηση στην αποθήκη κ.α

Τέλος μετά την παρουσίαση ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και ποιοτικού ψεκαστικού κατασκευής Αντώνιου Φωτόπουλου θα θελα θελα να σας πω λίγα λόγια για τα οφέλη του όπως:

  • Ομοιόμορφη διασπορά και κατανομή του ψεκαστικού υγρού.
  • Κάλυψη ολόκληρης της φυτικής μάζας, προς όλες τις κατευθύνσεις και τις επιφάνειες των δένδρων.
  • Πλήρη αξιοποίηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για καλύτερη φυτοπροστασία και βελτίωση της ποιότητας παραγωγής .
  • Εξοικονόμηση καυσίμων και χρόνου εργασίας των μηχανημάτων.
  • Σημαντική προστασία του περιβάλλοντος όπως και του χρήστη.

(Οι σύνδεσμοι που υπάρχουν μέσα στο κείμενο σας μεταφέρουν κατευθείαν στα εξαρτήματα για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα από αυτά).

Σχολιάστε