Ένα όνειρο τρακτέρ ή ο τρακτέρ όνειρο;

Ο νέος ελκυστήρας X Kubota, ένα πλήρες ηλεκτρικό concept που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να λαμβάνει επιχειρησιακές αποφάσεις στον τομέα, παρουσιάστηκε στο Κιότο

‘X ελκυστήρας – διασταυρούμενος ελκυστήρας’ Kubota που εκτίθεται στο Κιότο

Η Kubota στρέφει το 130 και μισό αιώνα μετά την παρουσίαση του πρώτου της τρακτέρ στην ιαπωνική παγκόσμια έκθεση στην Οσάκα το 1970, γιορτάζει την παρουσίαση του νέου τρακτέρ X τρακτέρ σε έκθεση νέων προϊόντων στο Κιότο στις 15 και 16 Ιανουαρίου.

Εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη (AI) και ηλεκτρική τεχνολογία , το “Dream Tractor” είναι απόλυτα αυτόνομοκαι αντιπροσωπεύει το μέλλον στη γεωργία για την οποία η Kubota προτίθεται να συνεχίσει να αναπτύσσει ευφυή προϊόντα εξοπλισμένα με καινοτόμες τεχνολογίες. Ο στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις, ιδίως στην Ιαπωνία, όπου η ευφυής γεωργία είναι η απάντηση στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και στην περιορισμένη λειτουργική αποτελεσματικότητα.

AI και ηλεκτρικά συστήματα
Kubota, από την έναρξη των ελκυστήρων AGRIROBO το 2017, συνέχισε να αναπτύσσει μια σειρά αυτόνομων μηχανημάτων που φθάνουν στη νέα έννοια που συνδυάζει τον αρμονικό και φουτουριστικό σχεδιασμό με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ικανή να προσδιορίσει το έργο που πρέπει να γίνει και να παρέμβουν αμέσως με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα και τον ρυθμό ανάπτυξης της καλλιέργειας.

Agrirobo της Kubota

Επιπλέον, το X Tractor μπορεί να μοιράσει τα δεδομένα που συλλέχθηκαν με άλλα μηχανήματα σε πραγματικό χρόνο απευθείας από το πεδίο. Η τροφοδοσία είναι 100% ηλεκτρική χάρη σε μπαταρίες ιόντων λιθίου και ηλιακούς συλλέκτες.
Ακόμη και οι τροχιές δεν είναι ασήμαντες διαδρομές, αλλά εκτός από το γεγονός ότι είναι σε θέση να προσαρμόσουν το σχήμα στο είδος της λειτουργίας που πρόκειται να εκτελεστεί, έχουν ενσωματωμένο σε κάθε τροχό ηλεκτρικό μοτέρ έτσι ώστε να τροποποιείται ανεξάρτητα η ταχύτητα και να προσφέρει μειωμένη ακτίνα στροφής.

Πηγή agronotizie

Σχολιάστε